Un bărbat de 32 de ani a primit inimaunei tinere de 20 de ani, aflată în moarte cerebrală, în urma unui transplant cardiac efectuat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca.

Echipa coordonată de Prof.Univ.Dr.Horațiu Moldovan – Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Clinic de Urgență București (SCUB) – Floreasca, împreună cu Prof.Univ.Dr.Horațiu Suciu, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, a efectuat primul transplant cardiac din acest an.

De asemenea, transplantul cardiac a fost prima intervenție de acest tip realizată de echipa Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la SCUB.

Medicii de la Spitalul Floreasca au făcut tot posibilul pentru ca bărbatul să fie salvat, după ce a aşteptat aproximativ un an o inimă compatibilă. Vorbim despre prima intervenţie de acest fel din anul 2022 realizată la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Floreasca.

Intervenţia a durat aproximativ opt ore.

Intervenția a durat aproape cinci ore și a reunit eforturile echipelor specializate din București și Târgu Mureș. Mulțumesc pentru suport profesorului Horațiu Suciu și echipei sale, ale căror rezultate în domeniul transplantului cardiac în România ne-au inspirat și motivat în munca noastră la SCUB”, a declarat prof.Horațiu Moldovan.

Inima fetei în vârstă de 20 de ani, declarată în moarte cerebrală, a ajuns la un pacient de 32 de ani. Pacienta a fost internată în starea critică în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Militar „Carol Davila”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here