Spitalul de Recuperare Brădet a fost reabilitat printr-un proiect al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş în valoare de 4,2 milioane de lei, finanţat din fonduri europene, prin această investiţie urmărindu-se creşterea eficienţei energetice a clădirii.

Potrivit unui comunicat al CJ Argeş, lucrările de reabilitare de la Spitalul de Recuperare Brădet au fost finalizate, acesta fiind primul proiect ce vizează infrastructura sanitară, derulat cu fonduri europene, ce s-a încheiat în judeţul Argeş în exerciţiul financiar 2016 – 2020.

Marea problemă cu care ne-am confruntat încă de la începutul mandatului a fost problema sănătăţii populaţiei judeţului Argeş. Tocmai de aceea, Consiliul Judeţean Argeş a alocat sute de miliarde pentru sănătate. De altfel, cele mai importante proiecte ale consiliului, fie că vorbim de cele cu fonduri europene sau din bugetul propriu, vizează infrastructura sanitară. Mă bucur că s-a finalizat proiectul de la Spitalul de Recuperare Brădet pentru că şi acest proiect reconfirmă preocuparea noastră constantă pentru creşterea calităţii serviciilor medicale„, a declarat preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, citat în comunicat.

CJ Argeş mai are în derulare alte patru proiecte de reabilitare a construcţiilor din infrastructura de sănătate, pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor şi sporirea confortului din unităţile sanitare.

„Este primul proiect pe fonduri europene ce vizează infrastructura sanitară ce s-a încheiat în judeţul Argeş, în exerciţiul financiar 2016 – 2020. Proiectul contribuie la sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisie scăzute de carbon, prin îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor pentru prepararea, distribuţia şi utilizarea agentului termic pentru încălzire şi a apei calde menajere şi utilizarea surselor de energie regenerabilă. Mă bucur mult că proiectul a fost finalizat şi că astfel şi confortul hotelier oferit de această unitate sanitară a fost mult îmbunătăţit. Proiectele Consiliului Judeţean Argeş care privesc infrastructura sanitară sunt mari şi importante, iar derularea lor este atent monitorizată de noi”, a declarat vicepreşedintele CJ Argeş, Marius Nicolaescu, potrivit sursei citate.

Proiectul de reabilitare a Spitalului de Recuperare Brădet are o valoare totală de 4,27 milioane lei, din care 3,16 milioane lei reprezintă finanţare europeană şi 1,11 milioane lei reprezintă contribuţia CJ Argeş.

Citește și: PROF. DR. PAUL ALAN COX: “PUTEM ÎNCETINI VIZIBIL PROCESUL DE ÎMBĂTRÂNIRE”

În urma investiţiei, consumul anual de energie electrică a scăzut de cinci ori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here