A murit profesorul Ioan Paul Stoicescu, unul dintre cei mai importanți pneumologi din România.

Profesorul Stoicescu este considerat unul dintre fondatorii și formatorii școlii moderne de pneumologie.

Născut în 1935, prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a marcat destinul pneumologiei româneşti din ultima perioadă, prin 34 de ani de activitate în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”.

Cu durere și regret în suflet, familia anunță trecerea în neființă a iubitului nostru tată, bunic și străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu. Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanți, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viață la data de 16 Decembrie 2020. A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârșit, creator de școală în domeniul acestei specialități, o puternică personalitate care și-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei românești. Și, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare și frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea și sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, se arată în anunțul familiei și al colegilor.

Profesorul Paul Stoicescu a fost președintele de onoare al Societății Române de Pneumologie și membru al Academiei de Științe Medicale a României.

În anul 2008, profesorul Ioan Paul Stoicescu a luat premiul de excelență TopMedici pentru întreaga activitate.

În anul 2000, Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a fost decorat de către președintele României, cu Ordinul Național Pentru merit în grad de „Comandor” .

Între anii, 1998 – 2006, profesorul a fost director general al Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here