Monza Metropolitan Hospital din București se transformă în spital dedicat tratării pacienților cu COVID-19: 12 din cele 50 de paturi puse la dispoziția bolnavilor cu coronavirus sunt de terapie intensivă, anunță directorul general Carmen Orban.

Spitalul este operațional, are toate dotările necesare, fiecare salon cu cate un pat, capacitate de 50 de paturi, din care 12 de terapie intensivă, toate metodele de dezinfecție, decontaminare, sterilizare, toate tipurile de echipamente de protecție, CT, RMN, Rx portabil și, cel mai important lucru, personal dornic de muncă și extrem de devotat fără de care nu am putea face nimic”, a declarat conf.dr. Carmen Orban, potrivit unui comunicat de presă.

În contextul generat de evoluția pandemiei COVID-19, în care orice acțiune este importantă și în deplin acord cu măsurile și protocoalele impuse de autorități, Grupul Monza spune că a decis să transforme Monza Metropolitan Hospital din București în spital dedicat tratării pacienților COVID-19, punând la dispoziția pacienților atât un personal dedicat și instruit să lupte contra infecției SARS-CoV-2, cât și o infrastructură performantă.

Nimeni nu poate câștiga singur și nimeni nu ar trebui să creadă că nu este important în această luptă, se precizează în comunicatul remis presei, „doar prin gesturi concrete, însumate, vom putea ajuta în vederea limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here