Sursa foto: DCbusiness.ro

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, spune că zeci de tone de medicamente şi materiale sanitare care ar fi urmat să fie scoase din ţară prin export paralel au fost oprite la graniţă, în urma unui ordin de ministru pe care l-a dat şi care a şi fost publicat în Monitorul Oficial.

„În momentul de faţă au fost oprite la graniţa României nenumărate TIR-uri, zeci de tone de medicamente şi materiale sanitare care ar fi fost scoase din ţară prin export paralel”, a anunţat Victor Costache joi seară, într-un briefing de presă.

Acesta a spus că exportul paralel al medicamentelor şi materialelor sanitare a fost oprit printr-un ordin de ministru care prevede suspendarea temporară a exportului unor medicamente, echipamente, dispozitive şi consumabile şi care a fost publicat tot joi în Monitorul Oficial.

Astfel, ordinul prevede interdicţia privind scoaterea din ţară a unor echipamente, medicamente şi materiale pentru o perioadă de şase luni.

Costache a precizat că, în contextul crizei generate de noul coronavirus, foarte multe echipamente şi dispozitive şi consumabile ar fi fost, altfel, scoase din România.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here