La solicitarea Ministerului Sănătății, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Argeș au demarat verificări la clinica stomatologică din Pitești, acolo unde un copil de 4 ani, după ce a a primit asistență medicală de specialitate, a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgență Copii “Grigore Alexandrescu”, informează instituția.

Inspectorii sanitari argeșeni controlează condițiile în care s-a acordat asistența medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale și a legislației în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizația sanitară de funcționare a clinicii, condițiile igienico–sanitare din unitate.

Din primele verificări, părinții s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Pitești. Clinica stomatologică are autorizație sanitară de funcționare (ASF) eliberată de DSP Argeș cu nr.170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultații și tratamente în specialitățile medicină dentară și ortodonție. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcționare o secție de ATI.
Inspectorii DSP Argeș au aplicat clinicii stomatologice o sancțiune în valoare de 20 000 lei, pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizația Sanitară de Funcționare. (HG 857/2011, art.3, lit. e).

Ancheta este în derulare. Concluziile vor fi prezentate conducerii Ministerul Sănătății într-un raport cu privire la situația existentă, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here