”Ascultă sfatul unui medic tânăr” este genericul unei campanii derulate cu succes de Colegiul Medicilor București.

Vaccinarea a fost tema acestei campanii, context în care a avut loc un concurs de proiecte care vizează promovarea vaccinării.

Colegiul Medicilor din Municipiul București dorește să se implice atât în dezvoltarea de activități profesionale destinate membrilor săi cât și ca partener activ la nivel social în promovarea mesajelor de sănătate în rândul comunității. În acest proiect am implicat medici tineri, deoarece consider că una din îndatoririle noastre trebuie să o reprezinte punerea în valoare a membrilor noștri în raport cu comunitatea în care activează.

Medicul trebuie sa fie un pilon principal în societate cu privire la informarea pe teme despre sănătate. Medicul are expertiza și deține informații bazate pe dovezi științifice, iar astfel de informații corecte, validate, trebuie să stea la baza comunicării despre aspecte ce țin de sănătate. Sunt convinsă că noi, medicii aflați la maturitatea profesională, împreună cu colegii noștri mai tineri, putem dezvolta și recâștiga încrederea publicului în corpul medical, bazându-ne pe fapte și știință” a declarat prof. dr. Cătălina Poiana, președintele Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Vineri au fost anunțați premianții concursului. Premiul I a fost câștigat de Cristina Andreea Bojoga, iar următorii clasați au fost Oana Maria Popescu și Mariana Denisa Petrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here