Joi, în București, a avut loc deschiderea oficială a Centrului de Diagnostic Osteodensys – prima clinica din Romania care foloseste noua tehnologie neinvaziva REMS pentru diagnosticul osteoporozei si osteopeniei.

In cadrul evenimentului, s-au făcut demonstrații cu noua tehnologie REMS și testul Echos pentru determinarea densității si fragilității oaselor.

Tehnologia REMS – Radiofrequency Echografic Multi Spectometry – , unică în lume, complet neinvazivă (similară ecografiei), utilizează un fascicul de radiofrecvență din spectrul ultrasunetelor pentru analiza densității și a arhitecturii osoase.

Dr.Gabriel Ghițescu, director medical Osteodensys

”Osteodensys este prima clinică din România care folosește noua tehnologie neinvazivă REMS pentru diagnosticul osteoporozei și osteopeniei. Este o tehnologie de ultima ora, unică în lume, complet neinvazivă, similara ecografiei, cu certificare CE si FDA, de la instituțiile cu cele mai inalte și stricte standarde în domeniul echipamentelor medicale din lume”, a declarat doctorul Gabriel Ghitescu, directorul centrului.

Dr. Violeta Bojincă, medic primar reumatologie, Spitalul Clinic Sfânta Maria București

”Osteoporoza este subdiagnosticată şi subtratată. Sunt necesare metode noi de evaluare a rezistenței osoase și de estimare a riscului fracturar. REMS reprezintă o abordare noua, originală, fara iradiere pentru diagnosticul osteoporozei și predictia riscului fracturar prin măsurarea directă a densității minerale osoase la nivel lombar și femural. Tehnologia REMS, prin testul Echos, poate reprezenta o modalitate de screening și de evaluare a fragilității scheletale prin introducerea unui nou parametru – scorului de fragilitate, independent față de evaluările densitometrice”  a declarat, la inaugurarea centrului, dr. Violeta Bojincă, medic primar reumatologie, Spitalul Clinic Sfânta Maria București.

Prevalența osteoporozei în România este de 20% la femeile peste 50 de ani, iar la bărbați prevalența este de 6%, potrivit datelor din raportul Comisiei Europene. Aceleași date spun că un milion de persoane au un risc ridicat de fractură.

(Editor: Isabella Hurezan)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here