Sursa foto: facebook/spitalul militar victor popescu

O echipă de medici de la Spitalul Militar ”Dr. Victor Popescu” din Timişoara au salvat genunchiul unui tânăr care a suferit un traumatism în recidivă a ligamentului înlocuit anterior cu ţesut autolog şi căruia i s-a efectuat, acum, un transplant de ligament cu grefon de la donator decedat.

„Echipa medicală condusă de prof. dr. Fabian Tatu de la Secţia de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Militar Timişoara a realizat (joi, n.r.) un nou transplant ligamentar cu grefon de la donor decedat obţinut de la banca de ţesuturi Colentina Bucureşti. Este vorba de o revizie a unei plastii de ligament încrucişat anterior al genunchiului la un tânăr care a suferit un nou traumatism ce a condus la ruperea ligamentul înlocuit anterior cu ţesut autolog. Operaţia a decurs fără incidente”, arată, vineri, pagina de Facebook a spitalului.

Foto: Facebook/Spialul Militar Timisoara

Clinica de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar „Dr. Victor Popescu” din Timişoara continuă să performeze în activitatea de transplant osos şi de ligamente, fiind singura unitate spitalicească din ţară, după Spitalul „Colentina” din Bucureşti, acreditată pentru prelevare şi transplant de ţesut osos şi tendinos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here