Sursă foto: magnanews.ro

Un număr de 210 pacienți au fost identificați în moarte cerebrală anul acesta în România, iar dintre ei 65 au devenit donatori, a declarat directorul Agenției Naționale de Transplant, Radu Zamfir.

„Număr identificări pacienți în moarte cerebrală – 210, din care 65 au devenit donatori reali. Rata de refuz este de 22 la sută”, a spus Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, la o conferință de presă unde au fost prezentate concluziile întâlnirii coordonatorilor de transplant din România.

Potrivit acestuia, în România au fost realizate șase transplanturi de cord, trei de plămân, 48 de ficat, 115 de rinichi, cu organe de la donator în moarte cerebrală.

„Export către Eurotransplant: cord – 4, plămân – 8 raportări către Eurotransplant, în 4 situații nu s-au prelevat, ficat – 1″, a spus directorul ANT.
În ceea ce privește transplanturile realizate cu donatori în viață, au fost efectuate în același interval de timp 7 transplanturi de ficat și 46 de rinichi.

Prezent la eveniment, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că revigorarea și dezoltarea activității de transplant din România este una dintre prioritățile mandatului său. El a încurajat profesioniştii din domeniu să reia ori să continue activitatea de transplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here