Noul ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a afirmat joi, la preluarea mandatului, să „problemele sunt enorme” în cazul pacienţilor care suferă accidente vasculare cerebrale sau infarct miocardic, din cauza numărului foarte mic de centre care asigură intervenţii specializate pentru astfel de probleme, relatează News.ro.

Concret în momentul ăsta dacă cineva face AVC sau un infarct miocardic în ţară, problemele sunt enorme. Nu este normal ca România, ţară europeană, să avem această situaţie: cel mai mic număr de centre de boli cardio-vasculare din ţară, cel mai mic număr de centre infarct miocardic din ţară şi vom reglementa rapid pozitiv acest lucru.Au fost ani în care, paradoxal, trăim într-o ţară în care nu aveam centre de infarct şi a modificat legislaţia ca să dăm în cap la centrele de infarct care funcţionau” a afirmat Victor Costache într-o conferinţă de presă la preluarea mandatului de ministru.

Noul ministru promite soluţii pentru pacienţii cu astfel de probleme. „Pot să vă garantez că tot ce înseamnă programe de urgenţă, atât în domeniul accidentelor vasculare cerebrale, cât şi în domeniul infarctului miocardic vor fi atât prioritizate, cât şi dezvoltate. Acum avem nişte programe cât de cât pilot, funcţionale, vom face să fie mult mai eficiente, aducem expertiză internaţională şi veţi vedea în lunile care urmează”, a adăugat Victor Costache.

Acesta a spus că, în activitatea de transplant din România, „a avut loc o prăbuşire a numărului de donatori în anul 2017” şi că intenţionează ca în acest mandat să crească numărul personalului din domeniul transplantului dar şi „regândirea„ sistemului de transplant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here