Profesor doctor Ion Sinescu, rectorul UMF ”Carol Davilla” suține că instituția pe care o conduce devine tot mai valoroasă, cu o competiție acerbă între studenți.

 „Mesajul pentru ei nu poate fi decât de a învăța, a învăța cât mai mult, de a fi performanți, de a ajunge absolvenți cu licență, extrem e competitivi în ariile biomedicale, în România ne dorim noi, pe toți dacă se poate să-i oprim în țară, sau dacă unii dintre ei vor pleca, acolo unde vor pleca să fie în primele rânduri așa cum sunt și colegii lor din alte generații, alte promiții, care au plecat și care, acolo unde au ajuns, fac multe lucruri deosebite. Sunt comunități de medici în Germania, Franța, Spania, Marea Britanie, Scandinavia, America de Nord, care fac fie medicină practică, fie cercetare științifică și sunt foarte apreciați, sunt în prim-planul specialităților din țările în care lucrează. Eu sper că o parte dintre ei vor veni înapoi”, a spus rectorul Facultății de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila,, în deschiderea noului an universitar.

În ceea ce privește  rezidențiatul,  prof.dr. Ioanel Sinescu a subliniat:

 „În primul rând să-l treacă așa cum își doresc, pe măsura valorii și a muncii lor și apoi, odată ce vor alege o specialitate, un post sau un loc într-un spital în România, să se pregătească în așa fel încât să devină specialiști buni și să practice medicina în România.”

    Privitor la faptul că mulți dintre cei care intră la medicină vor să plece rectorul UMF a opinat:  

    „Sunt fără îndoială opțiuni persoanale și fiecare dintre ei probabil că în decursul facultății își vor schimba opțiunile (…) atât în privința specialității pe care vor să o facă mai târziu, după terminarea facutății, după cum și asupra locului unde ar fi să profeseze așa încât să aibă împlinire profesională.

  Acum, România este o țară europeană, dreptul la liberă circulație al persoanei este asigurat, ei (studenții, n.r) sunt foarte performanți și foarte buni, au mobilități în timpul facultății, se cunos cu colegii lor din centre universitare din Europa, își recunosc valoarea, știu că sunt cel puțin egali celor din țările din vestul Europei, dacă nu chiar mai buni, știu că sunt foarte competitivi, așa încât, fără îndoială își vor căuta împlinirea personală, eu sper să o găsească în România”.

    Referitor la numărul de studenți înscriși Ioanel Sinescu a punctat:

   „Numărul este mai mare la fiecare concurs de admitere, de la un an la altul. Mai mult decât atât, valoarea celor care vin la concursul de admitere este tot mai mare, se intră cu punctaje tot mai mari”

  Să învețe (studenții, n.r) în timpul rezidențiatului încât să devină medici foarte buni și apoi să practice medicina în această țară, având, sper eu, peste un număr de ani, condiții mult mai bune decât le au acum și diferențele dintre țările din vestul Europei, unde au tendința de a pleca și România, să se micșoreze astfel încât motivația sau argumentele pe care le au în momentul de față spunând că intenționează să plece să fie tot mai puține în momentul în care vor fi în pozițiile de medici și să rămână în țară”

   La instituția de învățământ un număr de peste 10 400 de studenți deschid anul universitar.

O nouă generaţie de studenţi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti care va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii, numele  „Nicolae Kretzulescu  ” deschid anul universitar 2019-2020

 Marele om de stat, medic, diplomat și politician român, Nicolae Kretzulescu, în colaborare cu Carol Davila,  a întemeiat Şcoala Naţionala de Medicină şi Farmacie .

Noua generație a Universităţii, intitulată generic „Nicolae Kretzulescu  ” numără astăzi 1.480 de studenţi (Facultatea de Medicină 890, dintre care 31 sunt olimpici, Facultatea de Farmacie-140, Facultatea de Medicină Dentară-260 şi Facultatea  de Moaşe şi Asistenţă Medicală-190).

“  îți îndrepți pașii către profesia de medic poate însemna doar o opțiune, dar să te dedici cu adevărat medicinei înseamnă o binecuvântare a sinelui, iar această percepție o putem atinge numai prin abnegație, devotament și dăruire în raport cu cercetarea științifică medicală aprofundată fără de care nu vom putea ridica bariere în sinuoasa noastră călătorie spre performanță” a declarat Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Acad. I.Sinescu.

          Acesta a ținut să precizeze că ascensiunea remarcabilă a Universităţii noastre în TOP 500 Shanghai, care anul acesta a urcat 200 de poziții în prestigiosul clasament internațional al universităților, realizat prin prisma indicatorilor de excelenţă, este cu atât mai meritorie cu cât, în acest Top, peste 99% dintre universități sunt pluridisciplinare, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” fiind printre puținele dedicate doar domeniului medical”.

   Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, acad.prof. dr. I.Sinescu a subliniat că “ performanțele atinse astăzi de către Universitatea noastră , pe plan national și international, nu s-ar fi putut concretiza fără  realizările științifice pe care , de-a lungul timpului, le-au adus numele mari ale acestei prestigioase instituții de învățământ medical superior precum George Emil Palade, Thoma Ionescu, Ioan Cantacuzino, Victor Babeş, Nicolae Paulescu, Ion Juvara, Theodor Burghele sau Daniel Danielopolu , dar mai ales întemeietorii acestei Universități , Carol Davila și Nicolae Kretzulescu    

Facultatea de Medicină numără 31 de olimpici

Anul acesta, printre cei 1.480 de studenţi înscrişi în anul I la studiile de licenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti se numără şi 31 de olimpici naţionali şi internaţionali care au ales să urmeze studiile universitare la Facultatea de Medicină, alți 19 boboci mediciniști obținând media 10 la examenul de bacalaureat. Ceremonia de deschidere a noului an universitar va avea loc marți, 1 octombrie, 2019, începând cu ora 9:00 în Amfiteatrul Facultății de Medicină -„George Emil Palade” din incinta Palatului Facultății de Medicină.

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București a urcat anul acesta 200 de locuri în TOP 500 Shanghai, pe domeniul ”Medical Sciences”, fiind cotată între pozițiile 201-300, în contextul în care, în 2018, TOP 500 Shanghai a cotat Universitatea între pozițiile 401-500.

   Instituția de învățământ rămâne una dintre cele mai titrate instituţii academice din România, poziţionând învăţământul medical românesc în ierarhia valorilor mondiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here