Sursa foto: fpicotin.com

Dr. Miorița Toader, medic primar ORL, ne oferă câteva sfaturi pentru o igienă corespunzătoare a nasului, deosebit de importantă în orice sezon al anului.

Un nas curat înseamnă o poartă de intrare a aerului în plămâni, curată. Da, este foarte important ca nasul nostru să fie curat, adică fără mucozități. De aceea trebuie să ne suflăm nasul corect, adică pe rând nară cu nară. Apăsăm o nară o suflăm pe cealaltă și invers, nu foarte tare deoarece mucozitățile se duc spre urechi și facem otită si spre sinusuri și facem sinuzită. Pentru toată lumea este recomandat serul fiziologic mai ales, dar si apa de mare care ajută la înmuierea secrețiilor din nas si la eliminarea lor, face suflarea mai facilă”, ne recomandă dr.Toader.

De asemenea, medicul avertizează să nu punem picături reci.

”Niciodată să nu puneți ser sau apă sau picături reci în nas, ci la temperatura camerei, călduț. Nu vă fie teamă să puneți mai mult ser fiziologic călduț in fiecare nară chiar și la bebeluși și copiii mici. Nu uitați de leacul bunicii,preferatul meu….INHALAȚIILE CU APĂ CU SARE GRUNJOASĂ DE MURĂTURI…Mai știam eu un leacul bunicii și al tatălui meu, atunci când eram mică și incepea o răceală cu nas înfundat…puneam niște spirt medicinal în mâini, frecam palmele si apoi puneam căluș la nas si gură si inspiram, mă innecam,tușeam și tot așa ….si cu un ceai de toate plantele medicinale de prin casă (un pic de tei,mentă,sunătoare,mușețel ) cu miere și zeamă de lamâie lucrurile pot fi rezolvate”, spune dr. Miorița Toader.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here