În fiecare an, pe 22 iulie, Federația Mondială a Neurologiei (WFN) celebrează Ziua Mondială a Creierului, #WorldBrainDay.
  Aproximativ 120 de organizații din întreaga lume participă la această inițiativă de creștere a conștientizării sănătății creierului.
   Tema din acest an este Migrena.
 Pentru a marca acest eveniment Federația Europeană a Asociațiilor Neurologice (EFNA) găzduiește evenimente în 4 capitale ale Uniunii Europene (UE), inclusiv în București, împreună cu APANRomania.
  Scopul acestor evenimente este de aborda modul în care acest lucru poate fi mai bine integrat în politica și procesul decizional atât la nivel național, cât și la nivel UE.
   Evenimentul se adresează reprezentanților oficiali ai asociațiilor de pacienți din domeniul neurologiei din România. Vor fi împărtășite experiențe ale pacienților, se va discuta despre advocacy și activități de sensibilizare care au scopul de a aborda provocările prezentate, precum și despre cum noul electorat al Parlamentului European poate ajuta.
   Invitaţi la eveniment sunt dr. Andra Iosif și dr. Bogdan Pană, ambii având un interes științific major în cefalee și patologiile asociate.
Din păcate, în prezent, 12% din populația lumii suferă de migrene, femeile fiind mult mai afectate decât bărbații. Problema este că mai mult de jumătate dintre persoanele care se confruntă des cu migrenele nu sunt niciodată diagnosticate. Specialiștii consideră că migrena este a treia boală ca prevalență și prima cauză de dizabilitate din lume la persoanele sub 50 de ani. O suferință în tăcere și o durere zilnică care duce de multe ori la depresie severă”, a declarat dr.Bogdan Pană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here