Foto: Dan Iancu, Spitalul Militar Central
La solicitarea Ministerului Sănătății, Executivul a aprobat marţi, în ședința de Guvern, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență din Iași informează printr un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
   
Conform actului normativ, viitorul spital va avea o structură de 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 45 de paturi pentru spitalizare de zi. Costul construcției și a echipamentelor medicale din dotare se va ridica la peste 500 milioane de euro cu TVA.

   

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamăși copil, etc) și va utiliza tehnologii medicale avansate.

 Aprobarea indicatorilor tehnico economici ai spitalului din Iași înseamnă că avem cale liberă pentru depunerea cererii de finanţare la Bruxelles. Pe 28 mai, la Cluj, va fi o dezbatere publică privind acordul de mediu, urmând ca în două săptămâni să primim în sfârşit acel acord de mediu pentru construcția spitalului regional de aici, ca mai apoi să putem aproba și aici indicatorii tehnico-economici în comisia interministerială. Și pentru spitalul de la Craiova obţinerea acordului de mediu se va face în cursul lunii iulie”, a declarat cu acest prilej Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here