Foto: pexels.com
La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, din informaţiile primite la Direcţia de Sănătate a Municipiului Bucureşti, au fost internați 5 copii născuți  prin cezariană  la Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecții stafilococice (MRSA), apărute după externarea lor din maternitate și internați ulterior în alte unități sanitare precizează într un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Din cele cinci cazuri, doi au fost externati, iar din cei trei copii internați în prezent la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu, un caz  este confirmat cu stafilococ MRSA iar pentru celelalte doua cazuri probele sunt încă în lucru.
În perioada 08.05-15.05.2019, inspectorii sanitari însoțiți de  medici epidemiologi din cadrul Compartimentului Supraveghere Epidemiologica și Control Boli Transmisibile din cadrul DSPMB efectueaza o acțiune de control privind respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate actului medical, normelor tehnice privind curățenia, dezinfecția și sterilizarea, precum și normele tehnice privind gestionarea deșeurilor rezultate din activități medicale.
În cadrul verificarii au fost prelevate un numar de 48 de probe de sanitație, exudate nazale și probe de apă sterile.
Pentru investigarea posibilului focar de stafilococie cu MRSA pentru copiii născuți în perioada 25.03.2019-30.04.2019 in Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu” se verifica foile de observație ale tuturor copiilor născuți în perioada menționată, precizează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here