Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a întalnit marţi , la sediul Ministerului Sănătății,  cu  Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED).
 
Sistemul privat nu concurează cu cel de stat, ci mai degrabă  se completează unul pe celalalalt, iar rolul meu este acela de a veghea ca pacientul să beneficieze de servicii  medicale de calitate, în concordanță cu prevederile legale, indiferent de statutul  furnizorului  care le prestează”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății,  în deschiderea întâlnirii.
Printre temele  abordate  s-a numărat posibilitatea extinderii prevederilor Ordinului 50/2004 și la furnizorii de servicii medicale din țară. În prezent, Ordinul prevede accesul pacienților la tratamente în străinătate atunci când acestea nu sunt disponibile în sistemul public din țară.
 “Este o alternativa cu beneficii pentru pacienți, dar și pentru sistemul de sănătate din România.  Posibilitatea de a se trata în țară oferă un confort pacientului și îl scutește de costuri suplimentare cu deplasarea  și cazarea în străinătate. De asemenea, alegerea unui furnizor de servicii medicale atunci când sistemul public nu poate oferi serviciile necesare, se va face în funcție de costuri,  ca și până acum. Practic, furnizorul privat din țarăa va putea oferi servicii medicale decontate de stat în baza Ordinului 50, în condițiile în care prețul acestor servicii va fi mai mic decât cel din ofertele din străinătate”, a afirmat oficialul Ministerului Sănătăţii.
O alta tema de discuție a reprezentat-o introducerea serviciilor de telemedicină, care vor fi incluse în Contractul Cadru începând din acest an.
Ministrul Sănătății a mai făcut referire şi la importanţa existenței unui parteneriat între Ministerul Sănătății, Colegiul Medicilor din Romania și Palmed,  ca baza a unei colaborari  institutionale în beneficiul pacienților.  Draftul de parteneriat între aceste instituții se află în lucru la Ministerul Sănătății , urmând ca, dupa ce va fi finalizat, să fie transmis pentru consultare către instituțiile semnatare mai precizează comunicatul de presă al MS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here