Secretarul  de stat în Ministerul Sănătăţii, Octavian Alexandrescu, a declarat, marţi, referitor la autorizaţiile de nevoi speciale pentru unele medicamente că a preluat unele sugestii privind aceste medicamente.
”Suntem deschişi la orice dialog pentru a ieşi în Monitorul Oficial cu un ordin în care să ne ajute, nu să ne încurce.
(….) Dacă un medicament nu poate face faţă necesităţilor pe canale obişnuite noi căutăm soluţii să îl aducem pentru că nu putem lăsa pacienţii fără. Legat de serializare, nu cred că este locul în acest ordin de ministru să scriem toate aceste aspecte pentru că avem un ordin de ministru al sănătăţii care descrie exact ce se întâmplă cu medicamentele serializate şi acolo sunt pomenite toate aceste situaţii …. Avem un ordin care reglementează serializarea medicamentelor. (…) În ceea ce priveşte calitate, da, să fiţi liniştiţi noi nu vom face niciun fel de rabat de la calitate. (…)”, a declarat Octavian Alexandrescu, secretar de stat în MS.
Referitor la taxa clawback oficialul a spus ,,În ceea ce priveşte taxa clawback aceste medicamente nu se supun taxei clawback aşa că… Medicamentele pe nevoie speciale sunt aduse tocmai din cauza să sunt discontinuităţi şi că cei care au obligaţia de serviciu public nu îşi îndeplinesc faţă de statul român obligaţia de serviciu public,,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here