Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Ministerul Sănătății a fost informat de către Direcția de Sănătate Publică București și managerul Institutului Național de Pneumftiziologie Marius Nasta” despre demararea unei anchete epidemiologice în cazul identificării unor de infecții intraspitalicești în unitatea sanitară, se arată într un comunicat remis presei.
Ancheta DSP București în această unitate medicală a fost demarată în seara de 9 februarie 2019, imediat după ce managerul Institutului a anunțat reprezentanții DSP MB despre identificarea unor cazuri de pacienți cu infecții nososcomiale în secția de Terapie Intensivă a unității sanitare.
Ancheta epidemiologică a DSPMB este în curs de desfășurare.
   Inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe din secția ATI a spitalului și au început stabilirea contacților și a locurilor de unde provin pacienții infectați. De asemenea, au fost limitate internările în secție și au fost luate măsuri de dezinfecție. Vreau să remarc faptul că managerul institutului nu numai că a recunoscut existența infecțiilor nosocomiale în secția spitalului, dar a și raportat imediat la direcția de sănătate publică ceea ce face ca să poată fi luate de urgență măsurile necesare pentru asigurarea siguranței pacienților internați”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here