Sursa foto: Pexels.com
O dată cu declararea epidemiei de gripă, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că obiectivul ministerului, în perioada următoare, este reducerea numărului de cazuri severe și decese cu gripă, prin recunoașterea rapidă a gripei și instituirea de urgență a tratamentului.
Vaccinarea rămâne rămâne soluția pentru prevenirea îmbolnăvirilor. Specialiștii estimează ca circulația intensă a virusului se va menține și în luna februarie.
Ministerul Sănătăţii a comandat suplimentar un număr de 30.000 de vaccinuri pentru populaţia cu risc, care vor fi distribuite în ţară începând de joi, la direcţiile de sănătate publică ce au solicitat aceste doze.
Din cele 1,3 milioane doze achiziționate inițial, mai sunt aproximativ 12.000 de doze.
Ministrul Sănătății a mai precizat miercuri că, în unitățile școlare, unde se constată o creștere cu 20% a numărului de îmbolnăviri prin gripă se poate lua decizia de închidere a unității.
Pentru a evita îmbolnăvirile specialiştii recomandă populaţiei: consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare; izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei; respectarea etichetei tusei şi strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/strănut la nivelul părții interne a articulației cotului); igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului; purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mânuși, halate) de către vizitatori si personalul medical; continuarea vaccinării antigripale.
,,Evolutia numărului de îmbolnăviri este influențată de  evitarea spatiilor aglomerate, iar vacanta de saptamana viitoare poate sa influenteze in bine, cu conditia ca in aceasta perioada  copiii sa evite colectivitatile”, a declarat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here