La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat joi o Ordonanță de Urgență prin care se asigură o creștere a bugetului aprobat trimestrial (BAT) aferent medicamentelor  suportate din Fondul Național Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate (FNUASS) și din bugetul Ministerului Sănătății informează instituţia.
   Astfel, începând cu trimestrul IV al anului 2018 și până la data de 31 decembrie 2019,  prin aplicarea indicilor de inflație calculați pe perioada 2012 – 2017 de către Institutul Național de Statistică, valoarea BAT va fi de 1595 milioane lei. Valoarea BAT din anul 2012 până în prezent a fost de 1515 mil. lei, așadar vorbim de o creștere cu 80 milioane lei.
   De asemenea, începând cu anul 2020, OUG aprobată azi prevede actualizarea anuală a BAT cu indicele de inflație.

   „Această măsură era asolut necesară în condițiile creșterii consumului de medicamente și a necesității asigurării continuității tratamentelor pentru pacienți. Prin majorarea BAT se asigură predictibilitatea taxei clawback și menținerea acestei contribuții la un nivel sustenabil pentru producătorii de medicamente”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here