Foto: Pixabay
În perioada 26-27 noiembrie 2018, Ministerul Sănătății va organiza la București cea de-a șasea Reuniune a Comitetului Tehnic Valletta, informează instituţia.
Încă din anul 2017, România, alături de Malta, Portugalia, Cipru, Grecia, Spania, Italia şi Irlanda, a semnat Declarația de la Valletta, document care reprezintă un acord de cooperare ce stipulează importanţa garantării accesului pacienţilor la medicamente şi terapii noi/inovative şi care prevede înfiinţarea unui Comitet tehnic de identificare a unor căi de cooperare voluntară.
Se încearcă identificarea celor mai bune practici în depistarea mecanismelor de negociere a prețului la medicamente, precum și a modalităților de achiziții comune de medicamente, cu scopul de a crește accesul pacienților la noi terapii.

Comitetul tehnic are scopul de a identifica cele mai bune practici, de a depista posibile mecanisme comune referitoare la evaluarea tehnologiilor medicale ce urmează a intra în compensare și ulterior la negocierea unitară a preţurilor la medicamente şi a achiziţiilor publice comune, precum și schimbul de informaţii.
Comitetul tehnic s–a reunit până acum la Nicossia, Roma, Madrid, Lisabona și Atena, iar în perioada 26-27 noiembrie 2018 reuniunea va fi organizată la București. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here