Dr. Mihaela Leventer

Piața de acid hialuronic din România valorează 7,5 milioane de Euro, în timp ce piața de toxină botulinică este de aproximativ 5 milioane de Euro, conform unuia dintre cei mai mari producători din piața de estetică medicală.

Toxina botulinică se află pe primul loc în topul alegerilor românilor atunci când vine vorba de estetică medicală.
Vârsta la care aceștia încep să își facă proceduri estetice este de aproximativ 25 de ani în rândul femeilor și de circa 35 de ani la bărbați. Principalele părți vizate de doamne sunt fața, gâtul și mâinile, în timp ce domnii își doresc să lucreze la chelie și abdomen. Și motivația diferă. Dacă femeile vor să își păstreze frumusețea și tinerețea pentru partenerul de viață, bărbații apelează la proceduri estetice în interes de serviciu.
Pentru 2019 tendințele în estetică medicală la nivel mondial pun accent mai ales pe naturalețe și servicii integrate. Până acum fața era elementul central al celor interesați de proceduri cosmetice. De anul acesta însă interesul s-a extins și la gât, decolteu, brațe și mâni.
Corpul este noua față. Îmbătrânirea are aceleași efecte pe tot corpul și ar fi o păcăleală să încercăm încetinirea ei doar la nivelul chipului. Gâtul, mâinile, decolteul, vor trăda vârsta reală și, în plus, vor exista diferențe vizibile, nefirești, între aceste zone. De aceea focusul s-a lărgit de la față și la celelalte porțiuni ale corpului”, spune dr. Mihaela Leventer.
O altă tendință a anului viitor este și abordarea tridimensională integrată a feței. Spre deosebire de tratarea punctuală și singulară a anumitor elemente faciale, cum ar fi cearcănele sau buzele, acum chipul este tratat ca un tot unitar.
Medicul evaluează zonele care necesită atenție și apoi aplică procedurile în așa fel încât să obțină un rezultat simetric, armonios și în echilibru cu toate trăsăturile. Tot ca noutate, dar și ca o revenire la normalitate, poate cea mai importantă tendință a lui 2019 va fi estetica medicală naturală – păstrarea frumuseții naturale, întreținerea și îngrijirea frumuseții cu care fiecare dintre noi a fost înzestrat.
De la primul articol despre toxina botulinică, publicat în 1985, și până astăzi, această substanță a ajuns cea mai populară în rândul tehnicilor de estetică medicală. Introdus în anul 2000, acidul hialuronic câștigă și el rapid teren.Cea mai folosită procedură de estetică medicală non invazivă este tratamentul cu toxină botulinică. Numărul acestora a fost de 5 milioane în 2017 și reprezintă o creștere de 1% în ultimele 12 luni, conform studiului anual Global Aesthetic Survey realizat de ISAPS (The International Society of Aesthetic Plastic Surgery).
SUA se află pe locul întâi cu 2,7 milioane de proceduri non-chirurgicale, urmată de Japonia cu 1,4 milioane de proceduri cosmetice non invazive și Brazilia cu aproape 1 milion de tratamente de estetică medicală. SUA deține așadar 24,4% din piața de proceduri non chirurgicale la nivel mondial, Japonia 8,8% iar Brazilia 6,8%. La nivel global, per total, piața de chirurgie estetică (proceduri invazive și non invazive) a crescut cu 5% față de anul trecut.
Veniturile nete realizate din toxina botulinică folosită ca tratament în estetica medicală la nivel global au atins suma de 199,4 milioane de dolari în ultimul sfert al anului 2016, potrivit Societății Americane de Chirurgie Plastică.
86,4% dintre clienții de chirurgie estetică (chirurgicale și non-chirurgicale) sunt femei, în timp ce 14,4% sunt bărbați, aceștia din urmă prezentând o ușoară creștere față de 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here