Sediul Guvernului Chișinău
În cadrul ședinței comune din 22 noiembrie, a Guvernelor României și Republicii Moldova, a fost semnat Planul de acțiuni în domeniul sănătății și științelor medicale între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Ministerul Sănătății din România, în conformitate  cu prevederile Acordului de cooperare dintre cele două instituții, ratificat în 3 decembrie 2010 informează MS.
Planul de acțiuni a fost încheiat pentru perioada 2019-2020 și cuprinde o serie  de acțiuni care vizează cooperarea, schimbul de experiență și sprijinul în implementarea unor măsuri necesare pentru dezvoltarea sistemelor de sănătate din cele două țări.
Printre activitățile vizate în acest Plan, se numără dezvoltarea unor proiecte transfrontaliere comune în cadrul „Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020” de către instituțiile de profil din cele două țări.
De asemenea, documentul semnat azi  prevede cooperarea  directă între  instituții spitalicești cu același profil – boli infecțioase, psihiatrie – dar și între Agențiile de transplant din cele două țări, cu scopul continuării schimbului de expertiză și bune practici în domenii prioritare pentru ambele țări.
Prin intermediul unor vizite de studiu, asistență tehnică și schimb de informații, cele două țări își vor oferi sprijinul necesar pentru armonizarea legislativă și integrare europeană prin implementarea standardelor de calitate pentru medicamentele de uz uman și crearea cadrului de reglementare armonizat în domeniul farmaceutic și al dispozitivelor medicale.
Documentul amintit prevede și facilitarea schimbului de experiență referitoare la reformele din diverse sectoare de activitate, precum sectorul spitalicesc, asistență medicală primară, asistență medicală de urgență și servicii comunitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here