Acad.Prof.Dr. Constantin Ionescu-Târgoviște / Sursa foto: Viata Medicala
Pe 14 noiembrie, se marchează în fiecare an Ziua internaţională de luptă împotriva diabetului prilej cu care sunt aduse în atenţie  riscurile acestei boli.
La iniţiativa Federaţiei Internaţionale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s a decis să fie  marcată la nivel internaţional de către toate asociaţiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât şi de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.
În fiecare an, Ziua Mondială a Diabetului se concentrează pe o temă aparte, a declarat pentru publicaţia noastră acad. prof. dr. Constantin Ionescu Târgovişte.
Din 2009 încoace, tema este prevenirea diabetului şi educarea cu privire la acesta, scopul acestui eveniment fiind să ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând şi o manieră de implicare şi de informare a publicului, în general.cu privire la riscrile acestei afecţiuni care devine din ce în ce mai răspândită.
Specialistul a atras atenţia asupra modului de viaţă pe care oamenii trebuie să-l aibă în vedere mai ales acum când tentaţiile culinare şi ofertele sunt generoase.
 
Prof. dr. Ionescu aminteşte că printre factorii de risc majori se află sedentarismul şi stresul.
 
Aproape 2 milioane de persoane suferă de diabet în România. Numărul acestora se presupune că este mult mai mare de aceea se recomandă efectuarea de analize.
În acest an tema generală vizează rolul familiei diabeticului care are un rol major în gestionarea bolnavului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here