Foto: HealthyWomen
HOSPICE Casa Speranței a inaugurat, vineri, primul centru socio-medical din România destinat exclusive copiilor cu boli incurabile și familiilor acestora.
Prin diferitele forme de terapii, de la cele clasice la cele revoluţionare, prin tehnologie, noul centru este un proiect unic nu doar în țară, ci în întreaga regiune.
Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni, amenajat pe domeniul donat de către familia Florescu, a fost inaugurat după o investiție totală de 1,7 milioane de euro, sumă provenită de la sponsorii și donatorii care susțin cauza îngrijirii paliative.
Clădirile care existau pe domeniul de la Adunații Copăceni, inclusive conacul (clădire de patrimoniu), au intrat într-un proces complex de renovare și utilare, iar lucrările au fost finalizate datorită sprijinului oferit cu generozitate de partenerii fundației.Amenajat pe un domeniu pitoresc, lângă Capitală, central va include o unitate cu 12 paturi ce va oferi îngrijiri palliative copiilor, spații pentru activități educativ-terapeutice destinate copiilor, un adăpost dedicate familiilor aflate în situații limită (6 apartamente sociale), un centru educațional, un centru de zi pentru diferite terapii ocupationale, o cladire destinată activităţilor de kinetoterapie, o clădire destinată taberelor de vară, un centru de terapie pentru familii și un centru educațional destinat personalului medical.
Reprezentanţii centrului precizează că, în momentul în care central va funcţiona la capacitate maximă, în fiecare an aproximativ 200 de copii vor fi îngrijiți la noul centru HOSPICE. De asemenea, se vor organiza 2.000 de sesiuni de evaluare şi de terapie, iar cca. 300 de copii vor participa la taberele de vară.
Centrul socio-medical
Conacul a fost donat Fundației HOSPICE Casa Speranţei de familia Florescu în 2013, cu scopul de a se dezvolta într-un centru  pentru copiii afectați de boli genetice, limitatoare de viaţă precum distrofia musculară, fibroza chistică sau cancerul.
Nu se cunosc arhitectul și proprietarul initial al conacului, dar se estimează că anul construcției este 1897. Conacul a fost cumpărat în 1920 de Richard Soepkez, CEO-ul băncii Marmorosch Blank şi senator ales pe listele Partidului Naţional Tărănesc. Soepkez îşi petrecea verile la conacalături de nepoţii Radu Niculae Alexandru Richard (n: 1925) şi Yvonne (n: 1926). Yvonne (Sister John The Baptist)  a fost prezentă, pe 21 septembrie, la ceremonia de inaugurare a centrului HOSPICE.
Casa Florescu este un mic conac ce a fost transformat într-o unitate cu 12 paturi ce oferă suport copiilor care se luptă cu o boală incurabilă și familiilor lor. Aceştia vor fi internaţi pentru perioade de îngrijire astfel încât părinţii sau aparţinătorii lor să beneficieze de un mic răgaz.
Scopul acestei unităţi cu paturi este de a le îmbunătăţi condiţia fizică, dar şi de a se ocupa de problemele psihologice şi emoţionale.
Anexa a fost transformată într-o unitate de evaluare pentru copiii bolnavi, cu un centru de terapie, o şcoală pentru nevoi special şi o cameră senzorială.
Hambarul va găzdui central educaţional atât pentru profesioniştii din domeniul sănătăţii cât şi familii ale căror membri sunt afectaţi de o boală cu prognostic limitat de viaţă. Totodată, aici va exista inovatorul centru de terapie Tech House, unde copiii bolnavi vor  beneficia de cele mai noi forme de terapie prin tehnologie.
Clădirea Capelei a fost prima clădire renovată, devenind în ultimii cinci ani gazda taberelor sociale HOSPICE destinate copiilor bolnavi, rudelor acestora,dar şi copiilor care au suferit trauma de a-şi pierde o ruda în urma unei boli incurabile.
Grânarul include 6 unităţi de cazare și 2 garsoniere destinate familiilor care au un copil bolnav şi care au nevoie urgentă de cazare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here