În urma unui apel primit la 112 în cursul serii de marți, a fost anunțat că pasagerul aflat la bordul  unei aeronave  care urma să aterizeze pe Aeroportul „Henri Coandă” din București prezintă simptome de febră tifoidă.

Sub coordonarea directă a ministrului Sănătății, Sorina Pintea și a  dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, care s-au deplasat la aeroport, echipa Direcției de Sănătate Publică Ilfov a demarat procedurile care se impun în astfel de situații. Din echipa prezentă la aeroport a facut parte și Ion Iordănescu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

În urma acestor proceduri s-a constatat că pasagerul  suferise de febră tifoidă cu o luna în urmă și este negativat, neexistând riscul  de transmitere a acestei afecțiuni, anunță un comunicat de presă difuzat de Ministerul Sănătății. Pasagerul, care acuza o stare de slăbiciune, a fost extras din aeronavă și transportat cu o ambulanță la Spitalul „Victor Babeș” în Capitală pentru stabilizare.

Ceilalți 194 de pasageri au  coborât din aeronavă în condiții de siguranță și nu există risc de contaminare.

Medicii au precizat că  febra tifoidă se transmite doar pe cale digestivă,  nu și aeriană.

“Am vrut să mă asigur  că sunt respectate cu strictețe toate procedurile care se impun în astfel de situații și pot să spun acum că, împreună cu reprezentanții aeroportului, lucrurile s-au desfășurat foarte corect. Nu a fost o situație gravă, dar am certitudinea că dacă  lucrurile vor sta altfel, ne vom descurca”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here