Sursa foto: Romania Libera

Peste 500 de cupluri vor primi vouchere pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, în cadrul Programului FIV – „O şansă pentru cuplurile infertile”, iar alte aproape 100 de dosare înscrise în program vor fi analizate în perioada următoare.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti anunță că peste jumătate din voucherele pentru cuplurile infertile înscrise în programul FIV au fost acordate.

În două luni şi jumătate, 510 cupluri au obţinut aprobarea pentru a primi vouchere pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, alte aproape 100 de dosare vor fi analizate în perioada următoare, iar patru au fost respinse.
Sprijinul financiar acordat de Primăria Capitalei pentru cuplurile infertile este de circa 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

1.000 de cupluri din Bucureşti – care au indicaţie medicală pentru FIV, iar vârsta partenerei este între 24 şi 45 de ani – pot obţine acest ajutor financiar.

Condiţiile pentru a beneficia de acest sprijin sunt incluse în regulamentul postat pe site-ul ASSMB, la secţiunea Proiect FIV sau direct pe www.fiv.assmb.ro.

Banii se acordă sub formă de vouchere, în două etape: 4.600 de lei pentru medicamente şi 9.200 de lei pentru procedurile medicale.

Proiectul „O şansă pentru cuplurile infertile” se derulează în farmaciile şi în unităţile sanitare specializate în FIV, care, conform regulamentului, au îndeplinit criteriile de eligibilitate. Lista acestora este afişată pe site-ul www.assmb.ro. 172 de farmacii şi 8 clinici au întrunit criteriile de eligibilitate pentru a fi admise în proiect.

Programul, derulat de Primăria Capitalei prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, a început pe 14 iunie şi se va încheia în decembrie 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here