Sursa foto: UTHealth
Spitaluln Polisano – MedLife, în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, desfășoară zilele acestea, la Sibiu, cursul“Next cardio”, dedicate chirurgiei cardiovasculare minim invazive, având ca subiecte principale tehnicile noi de abordare in chirurgia aortic endovasculară și chirurgia valvulară endodscopică, informează organizatorii.
Cursul, care se întinde pe o durată de trei zile, îmbină atât partea teoretică, cât și cea practică.
În fiecare zi cursanții participă la realizarea unor intervenții complexe și învață noi tehnici chirurgicale minim invasive aplicate în protezarea aortică, plastie de valvă mitrală minim invazivă, protezare endovasculară  a unei disecții de aortă sau protezare mitrală.
Potrivit echipei medicale Polisano – MedLife, pacienții care sunt supuși acestor intervenții au fost diagnosticați cu stenoză aortică, insuficienţă mitrală, disectie aortic sau stenoză mitrală, exprimându-și acordul pentru a fi parte din acest proiect didactic.
“Toate interventiile enumerate mai sus se practică în mod classic prin sternotomie mediană (secţionarea sternului cu un fierastrău electric), o intervenție ce necesită apoi o perioadă lungă de recuperare de până la 3 luni. Intervenţiile minim invazive prezentate în cadrul cursului se realizează în mod current în spitalul Polisano – MedLife Sibiu şi au avantajul că sunt realizate pe cale video asistată, toracoscopic, printr-o incizie de câţiva centimetri, printer coaste, avatanjele pacienţilor fiind majore în termeni de recuperare și reluare a activităţii de zi cu zi”, a declarat conf. dr. Victor Costache, șef secție chirurgie cardiovasculară și toracică Polisano, coordonatorul workshopului.
Intervențiile de acest tip, realizate pe cale video asistată, toracoscopic, sunt practicate doar în câteva centre de elită din lume, cum ar fi Mayo Clinic (SUA) și Cleveland Clinic (SUA).
La curs, participă peste 10 specialiști, printre care și medici din SUA și Austria, care activează în instituții de prestigiu precum Tri Star Cardiovascular Surgery (Nashville, SUA), Medical University of Innsbruck (Austria) și General Hospital of Vienna (Austria). Totodată, printer participanți se numără şi patru ingineri de la LSI Solutions (Rochester, SUA).
“Centrul nostru este reputat pe plan mondial pentrucă aplică aceste tehnicizi de zi, drept dovadă chirurgi de renume străini vin în training la noi. Am decis să limităm numărul cursanților, pentru a nu dilua astfel partea practică”, a menționat conf. dr. Victor Costache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here