Sursa foto: PMB

Primarul General, Gabriela Firea, împreună cu Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, secretarul de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Dr. Raed Arafat, managerul general SABIF, dr. Alis Grasu, directorul general al STS, generalul Ionel Sorinel Vasilca, inspectorul general al IGSU, generalul Dan Paul Iamandi,
inspectorul sef ISUBIF, Orlando Cătălin Șchiopu și coordonatorul SMURD, dr. Bogdan Opriță, au efectuat astazi o vizita de lucru la Centrul Municipal Integrat pentru Situatii de Urgenta, (CMISU) pentru a verifica modul de functionare a acestui obiectiv de investitii.

Primarul General, Gabriela Firea: „Mă bucur că, în sfârșit Centrul Municipial Integrat pentru Situații de Urgență este operațional! Am preluat acest proiect doar la nivel de clădire, l-am dotat cu echipamente ultramoderne, iar în prezent este pus la dispoziția serviciilor de urgență. As dori sa sublinez faptul că, inițial, acest Centru a fost proiectat pentru a funcționa numai în situații de urgență, adică de cel mult câteva ori pe an. Având în vedere că este dotat cu echipamente IT și de comunicații de ultima generație, am luat decizia, împreună cu instituțiile și serviciile implicate în procesul de gestionare a situatiilor de urgentă din Bucuresti și Ilfov, ca acest obiectiv să devină un centru unic de comandă, care să funcționeze 24h/24, și în situatii de rutină. Pentru aceasta măsura, am răspuns prompt solicitărilor venite din partea agențiilor și am facut toate reconfigurările necesare, am suplimentat dotările, astfel încât activitatea acestora să se poata desfășura în cele mai bune condiții. Astfel, inca din data de 11 iunie, ISU Bucuresti-Ilfov și SMURD și-au mutat aici dispeceratele, iar în cel mai scurt timp va fi relocat și dispeceratul Serviciului de Ambulanță. Centrul va beneficia de asemenea și de câte un dispecer de la Politia Română, Poliția Locala si Jandarmerie”.

La rândul sau, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a dat asigurări că va întreprinde toate măsurile necesare astfel încât Serviciul de Ambulanță să se poată muta în noul Centru cât mai curând, iar secretarul de stat, dr. Raed Arafat, a declarat că, prin mutarea dispeceratelor în acest sediu, activitatea de gestionare a situațiilor de urgenta a fost optimizata si ca tot aici va functiona si Centrul de perfectionare a dispecerilor pentru
jumatate din Romania.

In perioada 11-18 iunie s-au preluat 5220 de apeluri de urgenta, cu o medie de 746 de apeluri pe zi.

Centrul Municipial Integrat pentru Situatii de Urgenta*, (CMISU) situat in
Soseaua Cotroceni nr. 34 <https://maps.google.com/?q=Soseaua+Cotroceni+nr.+34&entry=gmail&source=g> din sectorul 6, are o suprafata totala de 6061,75m² si este structurat pe trei niveluri.

1 COMENTARIU

  1. cum e la nr 34 ????…in google map se vede ca ultima casa inainte de gradina botanica–colt cu str. d. brandza– e la nr 28 !!!!!..clinica Regina MAria e la nr 20 !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here