Durerile la nivelul genunchiului cauzeaza neplaceri si disconfort, impiedicand astfel o buna functionare a intregului organism, precum si o stare generala negativa, ce poate influenta extrem de usor si dispozitia unei anumite persoane.

Transmitand de cele mai multe ori semnale de durere atat local, cat si pe intreaga suprafata a piciorului, durerile de genunchi pot avea numeroase cauze. Despre cele mai putin cunoscute 3 cauze ale durerilor de genunchi, precum si despre cele mai eficiente tratamente pentru ameliorarea acestor neplaceri, citesti chiar in randurile de mai jos

Condromalacia

Este o cauza pentru durerile de genunchi intalnita de cele mai multe ori la femeile tinere, manifestandu-se adesea printr-o rigiditate resimtita la nivelul ambelor rotule. Ce se intampla mai exact, in cazul aparitiei durerilor de genunchi, cauzate de condomalacie? Cartilajul de sub rotula se inmoaie, de unde si acea senzatie de rigiditate despre care vorbeam putin mai sus. Acest scenariu este mult mai probabil la persoanele care urca zilnic foarte multe scari, sau la persoanele care se plimba adesea pe circuite montante, cu grade diferite de dificultate.

Sindromul de plica mediala

Atunci cand articulatia genunchiului se deterioreaza, ca o cauza directa a deteriorarii uneia dintre cele 4 plici situate in aceasta zona (cea mai frecvent afectata este plica mediala), pacientul poate resimti in timp dureri in zona inferioara a genunchiului. Identificarea acestei cauze de durere se va face in urma unui examen medical, localizandu-se cu exactitate plia din articulatie, pentru a se mai determina ulterior zona supusa durerilor. Daca diagnosticul pus de specialist este neclar, sunt necesare continuarea investigatiilor medicale prin efectuarea unei tomografii computerizate sau a unui RMN.

Bursita

Bursita este tot o cauza a durerilor de genunchi, manifestata prin inflamarea sacului sinovial (bursa), pe care il regasim la mai toate incheieturile membrelor. Pacientii care resimt dureri la nivelul genunchilor, cauzate de bursita, sunt de obicei persoane ajunse la maturitate, a caror articulatii au fost indelung expuse presiunilor cauzate de miscari repetate. Chiar si sportivii sau persoanele in varsta pot acuza dureri la genunchi, puse tot pe seama acumularii unui lichid in exces in bursa, dar si anumite boli precum diabetul, guta sau diverse boli de piele pot declansa aceasta inflamatie a sacului sinovial.

Tratament pentru durerile de genunchi

In cazul in care vei fi supus unui tratament pentru durerile de genunchi, un medic specialist va efectua o serie de investigatii amanutite, precum analize de sange, investigatii RMN sau sedinte de kinetoterapie sau fizioterapie. De obicei, in cazul durerilor minore de genunchi, se recomanda tratamentele cu analgezice, alaturi de recomandari speficice, pentru a se evita solicitarea articulatiilor genunchilor.

La polul opus insa, in cazul in care vorbim despre o problema mult mai seriosa, se poate ajunge chiar si la artroscopie, o interventie chirurgicala ce presupune introducerea unei camere video in interiorul rotulei afectate, pentru a localiza si trata leziunile din interiorul acesteia. De aceea, se recomanda controlul de specialitate pentru localizarea exacta a cauzei generatoare a durerii de genunchi, pentru un tratament aplicat corect si pentru o sansa de reusita extrem de ridicata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here