Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Stocurile de vaccinuri antirujeolic şi antihepatitic sunt mici şi chiar insuficiente la nivelul ţării, a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Ministrul Sănătății a precizat că, din această săptămână, vaccinul antihepatitic va fi distribuit către Direcţiile de Sănătate Publică.

„Vaccinul antirujeolic şi antihepatitic în acest moment nu aş putea să spun că lipsesc. Stocurile sunt mici şi insuficiente la nivelul ţării. La antihepatitic, în 24 mai s-au terminat procedurile de testare a acestuia pe teritoriul României, astfel încât în această săptămână va începe distribuţia la Direcţiile de Sănătate Publică. Existau joi 5.000 de doze la nivelul întregii ţări. La ROR avem un stoc ceva mai mare, n-aş putea să vă dau o cifră exactă, undeva la 7.000 – 8.000 de doze. ROR în această săptămână va fi distribuit, pentru că la ROR am avut contestaţii care s-au încheiat şi în sfârşit în această săptămână putem distribui. E adevărat, am fost la limita minimă a stocurilor”, a declarat ministrul la Parlament, unde a participat la un eveniment dedicat problemelor adolescentului, organizat de Asociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here