Veste nu tocmai bună pentru românii care au folosit medicamente homeopate! Este scandal în rândul medicilor și al producătorilor de pastile.

Luate la recomandarea medicilor sau direct din farmacii, produsele homeopate au cunoscut un avânt considerabil în ultimii ani în ţara noastră. O piaţă de opt milioane de euro, bazată însă pe. apă chioară. Cel puţin, asta susţin parlamentarii USR.

Patru deputaţi USR consideră că tratamentele sunt lipsite de efecte medicale şi propun ca pe ambalajele acestora să fie inscripţionat mesajul „Acest produs nu are efecte asupra sănătătii”. Iniţiativa îi scandalizează atât pe medici, cât şi pe pacienţi.

Prin urmare, propun ca mesajul să fie inscripţionat cu majuscule pe etichete. Măsura a stârnit revoltă în rândul medicilor.

Absolventă de Medicină şi cu o experienţă de zece ani în domeniul homepatiei, Anca Mihalcea îi contrazice pe parlamentarii USR care spun că aceste tratamente au cel mult un efect placebo.

În România, sunt circa 4000 de medici homeopaţi, iar numărul celor care apelează la tratamente homeopate este în jur de 80.000. În scandalul etichetelor, îi susţin şi cei care practică medicina clasică.

Medicii au înaintat şi o petiţie prin care cer Salvarea Homeopatiei din România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here