Chiar și aceia care au o dantură foarte bună au plombe dentare, însă prea puţini ştiu că acestea pot afecta grav sănătatea! O spun oamenii de ştiinţă, care au descoperit că efectele mercurului din ele pot fi extrem de periculoase. Cu toate astea, se pare că în ultimii ani, tot mai mulți stomatologi optează pentru materiale mult mai sănătoase.

Iată care sunt efectele negative îngrijorătoare ale plombelor, conform specialiştilor:

1. Produc daune creierului copiilor

În februarie 1998, un grup de cercetători au anunţat că mercurul din plombele de amalgam pot deteriora permanent creierul, rinichii şi sistemul imunitar al copiilor.

2. Sunt în strânsă legătură cu problemele neurologice şi cu problemele gastro-intestinale

Primul studiu epidemiologic la scară largă al reacţiilor adverse provocate de utilizarea mercurului la plombele folosite asupra dinţilor omului a fost finalizat recent şi a arătat că acestea sunt în strânsă legătură cu problemele gastro-intestinale, problemele legate de tulburările de somn, problemele de concentrare, tulburări de memorie, lipsa de iniţiativă, neliniştea, sângerarea gingiilor şi alte tulburări ale cavităţii bucale.

3. Amalgamul din plombe conţine o cantitate extrem de toxică de mercur

Mercurul este una dintre cele mai toxice substanţe cunoscute. Eliberarea mercurului din plombe face că acesta să fie absorbit imediat de organism ceea ce va conduce la apariţia foarte multor probleme de sănătate nu imediat ci pe termen lung.(Este vorba despre vaporii care se eliberează în urmă distrugerii plombelor prin polizare).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here