Noua clădire a Spitalului de Copii „Dr. Victor Gomoiu” a fost inaugurat, luni, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, dar şi de prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Primarul general a declarat că spitalul are 222 de paturi şi peste 250 de angajaţi, urmând să fie scoase la concurs posturi pentru medici şi asistenţi care vor lucra în secţiile care urmează să fie înfiinţate.

„Vor fi şi secţii noi şi pacienţii minori din Bucureşti şi din întreaga ţară se vor putea trata aici. Mă refer la ORL, la cardiologie, la hematologie, dermatologie, neurologie, ortopedie. Pe vechiul amplasament al spitalului Victor Gomoiu PMB va demara consturuirea unui centru de excelenţă în oncologie pediatrică precum şi alte câteva secţii deficitare. De asemenea, a unui minihotel pentru prinţii copiilor care vor fi operaţi şi trataţi atât la Victor Gomoiu, cât şi la Centrul de excelenţă în oncologie pediatrică. Aparatura din acest spital, inclusiv din cele 10 săli de operaţi este de nivel european”, a  adăugat Gabriela Firea.

 

„Nu există deficit de personal pentru secţiile care au fost relocate din spitalul vechi în clădirea nouă. Este vorba despre celelalte secţii care se inaugurează în plus faţă de ceea ce a avut până în acest moment spitalul de copii Victor Gomoiu. Între secţiile noi- hematologie, oncologie, diabetologie – acestea fiind centre de excelenţă. Pentru acele secţii noi vom organiza concursuri pentru cadre medicale”, a clarificat ea.

Primarul a mai spus că secţia de oncologie pediatrică se află în stadiul incipient, urmând să fie inaugurate după ce vor exista aparatura necesară şi medicii care să lucreze aici.

„Secţia de oncologie pediatrică este în stadiul incipient. Ea va fi inaugurată în momentul în care va veni toată aparatura necesară şi toţi medicii. Subliniez că în  premieră în România a fost recunoscută ca specializare în medicină şi oncologia pediatrică – pentru că noi am ridicat această problemă. (…) Nu puteam să inaugurăm secţia neavând medici cu această specializare. Investiţia noastră o să meargă către secţii care sunt în acest moment subfinanţate”, a mai spus Gabriela Firea.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a declarat impresionată de dotările din spital şi de cadrele medicale.

„Am vizitat spitalul şi am rămas impresionată atât de dotările din spital, dar şi de cadrele medicale – de toţi cei care lucrează aici şi care pun atâta suflet în a trata copiii şi în a folosi aparate de înaltă generaţie. Sper să inaugurăm împreună cât mai multe spitale, cât mai multe obiective. Sunt convinsă că veţi duce la bun sfârşit şi Spitalul Metropolitan, iar noi la nivel naţional vom duce la bun sfârşit cele 3 spitale regionale pe fonduri europene, dar şi cele 5 spitale regionale pe care avem certitudinea că le vom realiza prin parteneriat public-privat, şi nu în ultimul rând Spitalul Republican”, a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a spus că acest spital arată „exact aşa cum trebuie să arate un spital pentru copii”.

„Acest spital arată exact aşa cum trebuie să arate un spital pentru copii. Este dotat cu aparatură perfomrmantă. Am fost foarte impresionată de ceea ce am văzut aici – în secţia de ORL, în pediatrie în general, în ceea ce se pregăteşte pentru cardiologie, hematologie, diabet, ortopedie. Am văzut două dintre săile de operaţii. Arată exact aşa cum trebuie să arate nişte săli de operaţii la nivelul anului 2018”, a spus ministrul.

La inaugurarea Spitalului clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu” a partifcipat şi rectorul UMF, profesorul doctor Ionel Sinescu, care a spus despre acest spital că este unul „absolut european”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here