Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, Prof.Dr.Serban Bubebenek, Prof.Dr.Dorel Săndesc

În perioada 9 – 13 mai 2018, la Centrul Internațional de Conferințe Sinaia, se desfășoară cea mai mare manifestare științifică națională dedicată specialiștilor ATI: Congresul Național al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă – SRATI 2018. La eveniment sunt prezenți peste 1.700 de participanți, un număr record pentru manifestarea devenită emblematică de-a lungul anilor.

Prof.Dr. Dorel Săndesc
Sursa foto: Facebook

Timp de 5 zile, în paralel în 6 săli de conferințe, se desfășoară un regal științific care implică 160 de speakeri din 15 țări, în  52 de sesiuni de conferințe și sesiuni tematice, 6 sesiuni de comunicări orale, 3 sesiuni de e-postere, 2 cursuri și 12 workshop-uri.

Calitatea programului științific este garantată și de faptul că anul acesta, pentru prima dată, Congresul SRATI a fost creditat cu 36 de puncte EMC – Europene de Educație Medicală Continuă de către European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME®).

“Al 44-lea Congres SRATI reprezintă o excelentă ocazie de pregătire profesională pentru personalul ATI, mărturie în acest sens stau interesul deosebit pe care îl suscită acest eveniment și numărul foarte mare de participanți, în creștere de la an la an. În programul științific al congresului sunt abordate toate domeniile specialității noastre, în diverse forme educaționale: cursuri pentru rezidenți și asistenți medicali, conferințe plenare, prezentări de ghiduri de practică medicală, sesiuni de dezbateri pro și contra, sesiuni de workshop-uri hands-on”, a declarat prof. dr. Dorel Săndesc, președintele Congresului SRATI și președintele SRATI.

Evenimentul organizat de Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), una dintre cele mai dinamice și puternice societăți medicale din România, se desfășoară anul acesta sub egida Centenarului Marii Uniri.  „Noi medicii români, împreună cu prietenii şi fraţii noștri din Israel, Franța și Republica Moldova, prin conexiunile noastre profesionale, academice și de prietenie, dedicăm această ediție Centerarului Marii Uniri”, a declarat prof. dr. Bubenek, președinte ales SRATI.

Congresul SRATI 2017 se desfășoară împreună cu evenimentele devenite tradiționale: Al 12-lea Congres Româno-Francez de Anestezie și Terapie Intensivă, Al 10-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualităti în Anestezie și Terapie Intensivă, Al 17-lea Congres al Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă și Al 5-lea Simpozion „România Dodoloață” al Societăților de Anestezie și Terapie Intensivă din România și Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here