Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a anunţat, joi, că Ministerul Finanţelor Publice a avizat în cursul acestei zile proiectul de hotărâre de Guvern care prevede alocarea a 10 milioane de euro Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” (IBCV), pentru înlăturarea efectelor incendiului din 11 aprilie.

Preşedintele Consiliul Judeţean Iaşi a declarat, citat de Agerpres, că a primit confirmarea că proiectul de hotărâre va intra pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de săptămâna viitoare.

Conform declaraţiilor sale, banii vor fi alocaţi din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului.

„Institutul inimii de la Iaşi reprezintă de fapt inima întregii regiuni, care deserveşte peste 6 milioane de persoane. Consiliul Judeţean a pus la dispoziţia IBCV un spaţiu pentru depozitarea aparaturii până când unitatea medicală va fi refăcută. Am considerat că este datoria mea să mă implic astfel încât Iaşul să aibă, din nou, cel mai performant spital de cardiologie. Cheltuielile pentru transportul pacienţilor la Bucureşti sau Târgu Mureş sunt foarte mari. În plus, în cazurile medicale grave, un minut poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte”, a afirmat Maricel Popa.

În incendiul din noaptea de 10 spre 11 aprilie, magazia şi compartimentul de sterilizare ale IBCV au fost distruse în totalitate, iar blocul operator, un compartiment al Secţiei de Cardiologie şi secţia de anestezie şi terapie intensivă a Clinicii de Chirurgie Vasculară au fost afectate într-o proporţie semnificativă. Totodată, în urma intervenţiei de stingere a incendiului, au fost afectate şi spaţiile Spitalului Clinic Dr. C.I. Parhon, care funcţionează la primele trei etaje ale aceluiaşi imobil.

În cursul nopţii de 10 spre 11 aprilie, a fost primită o solicitare la ISU Iaşi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la Institutul de Boli Cardiovasculare. Incendiul a afectat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here