în perioada 17-19 mai 2018 va avea loc la Hotel Casa Capșa din București Conferința Națională Interdisciplinară cu tema „Abordări consacrate și noi metode de tratament în terapia autismului la copil”.

Evenimentul este organizat sub egida Societății Române de Pediatrie, UMF „Carol Davila“ București și a Academiei de Științe Medicale din România.

Conferința va urmări o abordare interdisciplinară a acestei afecțiuni. Printre invitati, se remarcă prezența a Prof. Dr. Marin Burlea, Prof. Dr. Iuliana Dobrescu, Prof. Dr. Mihaela Bălgrădean, Prof. Dr. Ioan Bradu Iamandescu, Jacques Salomé, Daniela Gavankar, Daniela Bololoi, Manuela Hărăbor.

În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de tulburări din spectrul autismului. In lume, 1 din 68 de copii suferă de această tulburare. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasa, etnie, zona geografica, nivel de educatie.

Autismul nu se poate vindeca, dar diagnosticare precoce si interventie timpurie intensiva, pana la 47% dintre copiii cu autism pot trai o viata independenta. Fara terapie, simptomele autismului si comportamentele disfunctionale se agraveaza in timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here