Un bărbat din judeţul Buzău, muşcat de o căpuşă, a fost diagnosticat cu boala Lyme, alte două persoane fiind în aşteptarea verdictului doctorilor în ceea ce priveşte posibila infectare a lor, potrivit știrilor Pro TV.

Bolnavul este un bărbat din mediul rural, care după ce a primit tratament adecvat, se simte bine. Alte două suspiciuni sunt în curs de confirmare la laborator în aceste zile.

„Boala cu 1000 de fețe”

Boala Lyme mai este supranumită și „boala cu 1000 de fețe” din pricina faptului că afectează întregul organism. Simptomele și semnele ei mimează pe cele ale altor boli, iar reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om.

Infecția este sistemică, afectează întregul organism și parcurge 3 stadii mai mult sau mai puțin distincte: Stadiul 1: Eritemul cronic migrator (ECM) — borrelioza Lyme începe de obicei cu o leziune tegumentară caracteristică, eritem cronic migrator (stadiul 1). Stadiul 2: Infecție diseminată — după mai multe zile până la săptămâni, spirochetele se pot răspândi prin sânge spre alte organe din corp. Stadiul 3: Infecție persistentă — luni până la ani mai târziu pot apărea semnele unor complicații grave.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here