3.850 de doze de imunoglobulină din Austria au ajuns în România în urmă cu două săptămâni, însă pacianţii nu au intrat încă în posesia tratamentului. Ministrul Sănătăţii,, Sorina pintea a explicat că întârzierea distribuţiei a fost cauzată de niste inadvertenţe legate de ordinul de preţ. Mai mult, Pintea anunţă că marţi vor mai ajunge în ţară încă 3000 de doze, iar cele care se află în în acest moment în depozit vor ajunge în spitale în câteva zile.

Preţul imunoglobulinei a ţinut blocate în depozit dozele primite din Austria.

„Există la Minister un departament care se ocupă de problema medicamentelor şi am înţeles că au fost nişte inadvertenţe legate de ordinul de preţ. Însă, totodată, am înţeles că, la solicitarea spitalelor, s-au eliberat dozele de imunoglobulină pentru pacienţii cu probleme”, a explicat Pintea.

Ministrul Sănătăţii anunţă că alte 3.000 de doze de imunoglobulină vor intra în ţară marţi, iar cele din depozite vor ajunge la pacienţi în maximum o zi sau două. Mai mult, Pintea a dat asigurări că pe viitor nu vor mai exista probleme de aprovizionare a spitalelor.

„Mâine vor mai intra în ţară încă 3.000 de doze de imunoglobulină, iar lucrurile se vor rezolva foarte, foarte rapid. Există nişte proceduri pe care trebuie să le parcurgem. Nu vor mai exista probleme de aprovizionare a spitalelor”, a declarat Pintea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here