Vă prezentăm o lege puţin cunoscută de pacienţii internaţi în spitale. Unităţile medicale sunt obligate să le asigure tratamentul.

Dacă îşi cumpără ei medicamentele, pot cere banii înapoi la externare. Pe lângă faptul că bolnavii nu ştiu acest lucru, nici medicii nu se grăbesc să-i anunţe. În plus, procedura de deocontare este destul de greoaie.

Potrivit legii, pacientul care a fost obligat să-şi cumpere medicamente şi materiale sanitare necesare pentru tratament se poate duce, după externare, la casieria spitalului.

Acolo depune o cerere, cu factura şi chitanţele, pentru a-şi încasa banii cheltuiţi. Totul durează însă pentru că directorul financiar al unităţii medicale trebuie să aprobe decontul, pe baza documentelor.

Deşi procedura nu este nouă, foarte puţini o cunosc şi o folosesc, mai ales când e vorba de cheltuieli mici. De multe ori, medicii nu le spun bolnavilor că îşi pot recupera banii cheltuiţi în spital pe tratamente.

Bolnavii care vor să solicite banii, trebuie să păstreze toate bonurile şi chitanţele de la achiziţiile făcute pe perioada internării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here