Guvernul a aprobat  includerea a 16 molecule noi în lista de medicamente compensate și gratuite de care beneficiază asigurații cu sau fără contribuție personală informează Minsterul Sănătăţii.
Medicamentele nou introduse sunt destinate pentru tratamentul mai multor afecțiuni: tuberculoză, afecțiuni oncologice, astm bronșic,  poliartrită reumatoidă, HIV/SIDA, dermatită atopică gravă.
3 dintre moleculele introduse  în lista de medicamente gratuite sunt destinate  tratamentelor pentru afecțiuni oncologice: leucemie limfoblastică acută, mielom multiplu și mielom multiplu recidivant.
Un număr de 9 molecule sunt destinate pentru tratamentul tuberculozei multidrog rezistente. Astfel, Ministerul Sănătății completează lista de medicamente necesare pentru tratamentul pacienților în cadrul Programului Național de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei, asigurând accesul tuturor pacienților la tratament în momentul în care nu vor mai beneficia de finanțarea externă pentru tratamentul tuberculozei.
Cele 9 molecule noi se adaugă celor 21 de denumiri comune internaționale (DCI), utilizate în tratamentul bolnavilor cu TB BK sensibilă sau multidrog – rezistentă care se află în lista de medicamente compensate 100%  și care se acordă bolnavilor incluși în Programul național de tratament al bolnavilor cu tuberculoză.
Rezultatele ultimilor ani demonstrează o ameliorare a indicatorilor epidemiologici specifici bolii în țara noastră, urmare a derulării mai multor programe de combatere a acestei afecțiuni.

1 COMENTARIU

  1. Cele care sunt foarte pozitive dar din pacate cu tageturi imposibile si cele care sunt pesimiste si cred ca nu vor reusi niciodata sa slabesca, insa vor totusi sa incerce Eco Slim deoarece au auzit ei de la niste fete de pe un forum ca se poate slabi bine si usor cu Eco Slim. Ei bine, eu va recomand sa fiti pozitive deoarece oricine poate slabi cu vointa si ambitie si in acelasi timp sa aveti rabdare si sa va puneti targeturi raliste. medicament detoxic De cand il folosesc, imi e mult mai usor sa relationez cu fetele, mai ales ca increderea in mine a crescut considerabil! Acest produs Titan gel, în ceea ce privește prețul și calitatea este cel mai eficient de pe piață. Comanda acum gelul de pe site-ul distribuitorului oficial. Daca inca nu te-ai convins, poti face chiar un research personal pe tema “titan gel pareri”, pentru a vedea parerile celor ce l-au folosti. Poti incepe cu http://www.TitanGel.ro , ori sa incerci sa gasesti pe un forum pareri despre TitanGel. Ai grija, totusi. Pe forumuri se gasesc multe produse fake. Te incurajez sa cumperi doar produsul original , care nu are contraindicatii, de pe http://www.TitanGel.ro . Cu o singura aplicare pe zi, vei ajunge intocmai starurilor porno! Unul din clientii acestui gel scria, intr-o postare pe blogul personal, despre cum l-a ajutat produsul sa isi recapete increderea in sine . http://www.recinziireale.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here