Foto: Dan Iancu, Spitalul Militar Central

Miercuri, la Spitalul Militar Central „Dr. Carol Davila” a fost inaugurat Centrul integrat de medicină nucleară pentru depistarea afecţiunilor oncologice, cardiovasculare şi neurologice, cel mai performant centru de acest gen din Europa.

Proiectul a fost implementat cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale. Cu acest prilej, ministrul Mihai Fifor a anunțat la inaugurarea centrului că se pregătește deblocarea de posturi pentru Armata Română, urmând ca 250 de medici să fie angajați la Spitalul Militar Central, pe diverse specialități.

În noul centru pot fi realizate investigații de tomografie computerizată cu scannere hibride, care combină imaginile de medicină nucleară cu cele de tomografie computerizată (asocierea unitară a investigaţiilor PET CT cu SPECT CT).

Tehnologia oferă posibilitatea unui diagnostic de înaltă specialitate şi performanţă, la standarde europene de calitate, siguranţă şi securitate a pacientului.

De serviciile medicale oferite de investigaţia SPECT CT vor beneficia toţi asiguraţii din sistemul public de sănătate, urmând ca, ulterior includerii SUUMC în Subprogramul de monitorizare a evoluţiei bolii la pacienţii cu afecţiuni oncologice prin PET CT, derulat în cadrul Programului Naţional de Oncologie, să fie decontată şi această investigaţie. Menţionăm că unitatea noastră a înaintat documentaţia necesară pentru includerea PET CT-ului în lista serviciilor medicale oferite de SUUMC şi decontate de Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

Pentru programări vă puteţi adresa la numărul de telefon 021.319.30.79.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here