Opt cazuri de trichineloză au fost confirmate, în ultimele zile, iar toate persoanele diagnosticate s-au îmbolnăvit după ce au consumat carne de porc.
Potrivit Agerpres, toate cazurile cu trichineloză au fost înregistrate în județul Harghita. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Harghita, dr. Pusok Laszlo, a declarat că boala a apărut la trei familii din localitatea Atid, care sunt rude şi care au mâncat din carnea unui porc sacrificat în 15 decembrie 2017.
Boala a apărut atunci când persoanele în cauză au consumat preparate din carne care au fost doar afumate, menţionând că trichinella moare în situaţia în care carnea este tratată termic la peste 60 grade sau este congelată.
Cum se vede trichineloza la laborator
Analizele de laborator au confirmat prezenţa trichella spiralis în probele prelevate, iar specialiştii DSVSA Harghita au confiscat aproape 50 de kilograme de carne sau produse din carne, care urmează să fie neutralizate.