Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, luni, că 2.200 de flacoane de Pentaglobin au fost trimise către toate unitățile spitalicești din țară, iar în următoarele două săptămâni vor mai ajunge încă 900 de flacoane de Intratec (100 ml), 6.000 flacoane Pentaglobin (50 ml) și 4.000 de flacoane Pentaglobin (100 ml).

El își exprimă regretul pentru că imunoglobulina nu a ajuns în timp util la spitalul din Alba Iulia, unde o femeie a murit din cauza lipsei medicamentului și respinge acuzațiile aduse de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

”O astfel de acuză denotă crasă lipsă de caracter și de discernământ. Există documente care dovedesc fără dubiu că problema imunoglobulinei a apărut anul trecut, pe vremea când Ministerul Sănătății era condus de „ministrul Facebook”, cel care s-a remarcat doar prin preocuparea de a avea o imagine bună pe rețelele sociale. (…) Românii trebuie să cunoască realitatea și trebuie să știe că acest fost ministru nu a făcut nimic în mandatul său pentru a rezolva vreo problemă, asta sau alta. A considerat că este suficient să contabilizeze într-un document medicamentele care lipsesc de pe piață, fără să ia măsurile prin care să asigure medicamentele necesare în țară. Pacienții nu se tratează însă cu like-uri sau hashtag-uri, nu se operează cu share-uri”, a scris ministrul Sănătății pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here