A avut locpPrima ediţie a Galei Naţionale a  Voluntarului de Cruce Roşie din România, un eveniment de recunoaștere publică a oamenilor care au avut o contribuție semnificativă în desfășurarea activităților filialelor de Cruce Roșie, pe parcursul acestui an.
În urma etapei de preselecție a voluntarilor nominalizați de filialele de Cruce Roșie din toată țara, au fost selectați 18 finaliști pentru șase categorii de activitate de Cruce Roșie. În etapa a doua a concursului, voluntarii finaliști au fost jurizați de o comisie formată din șapte membri ai Comitetului de Direcție al Societății Naționale de Cruce Roșie.
Câștigătorii, au fost premiați de Crucea Roșie Română în cadrul primei Gale Naționale a Voluntarului de Cruce Roșie.
Astfel: Premiul pentru categoria Voluntarul anului a fost câștigat de Dragos Samuel, voluntar al filialei de Cruce Roșie AradPremiul pentru Proiectul de voluntariat al anului a revenit filialei de Cruce Roșie Tulcea pentru proiectul Puncte de prim ajutor în școli din mediul rural; Premiul pentru Voluntarul anului în domeniul pregătirii și intervenției la dezastre a fost câștigat deTraian Popescu, voluntar al filialei de Cruce Roșie Sector 6 București; Premiul pentru Voluntarul anului în domeniul educaţiei pentru sănătate a fost câștigat de Lidia Boc, voluntar al filialei de Cruce Roșie Vrancea; Premiul pentru Voluntarul anului în domeniul primului ajutor a revenit lui Silviu Boicu, voluntar al filialei de Cruce Roșie Brașov;  Premiul pentru Voluntarul anului în domeniul social a fost atribuit Vioricai Marin, voluntar al filialei de Cruce Roșie Vrancea.
Premiile Galei Naționale a Voluntarului de Cruce Roșie au fost oferite de reprezentanții Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie împreună cu reprezentanți ai Crucii Roșii Române: Vice-Președintele Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie – dr Kerem Kînîk, directorul biroului regional Zona Europa al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie – dr. Simon Missiri, delegatul Regional pe Europa al Crucii Roșii Daneze, responsabil pentru parteneriatul cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România, Christian Robdrup Johansen, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne din România-,. Raed Arafat, directorul general al Crucii Roșii Române –  Ioan Silviu Lefter și  Margareta Pâslaru – membru de onoare al Crucii Roșii Române.                         
Voluntariatul scoate la suprafață tot ceea ce e mai bun în natura umană: dedicarea timpului și energiei proprii celor în nevoie, fără a aștepta nimic în schimb. Satisfacția personală este mult mai mare în aceste situații decât cea materială. Mișcarea de Cruce Roșie și Semilună Roșie nu ar fi ceea ce este astăzi fără voi, oameni minunați!”, a fost mesajul adresat voluntarilor de dr. Simon Missiri directorul biroului regional Zona Europa al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie. 
Mulțumesc tuturor voluntarilor Crucii Roșii Române pentru munca, pasiunea și implicarea în activitățile noastre și îi invit să ne rămână alături, pentru că doar împreună putem duce mai departe această misiune uriașă. Împreună scriem istoria Crucii Roșii Române și a unei lumi mai bune!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, directorul general al Crucii Roșii Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here