Problemele de greutate  nu sunt cauzate de  grăsimi, ci din cauza unei acidităţi excesive, este de părere profesorul internaţional de yoga, Dana Ţupa.
În acelaşi timp, cunoscutul profesor de yoga afirmă că atunci când avem un organism acidic, existenţa oxigenului în corp este foarte redusă şi din această cauză metabolismul nostru este încetinit. Cu alte cuvinte, mai mult asimilăm decât dezasimilăm. 
“Daca mai mergi şi la sală, şi munceşti până îşi iese inimă din piept (ceea ce se numeşte mod anaerob”), aciditatea creşte şi mai mult. Astfel, apar retenţia de apaşi grăsimea, iar cea din urmă preia aciditatea din zonele vitale (organe în special), protejându-le în acest mod, depozitând totul cât mai departe posibil de organe, în zonele musculare. Acea grăsime poate fi folosită în caz de nevoie, de urgenţă, sau poate fi împinsă în sistemul circulator. Prin urmare, ar trebui să mulţumim inteligenţei corpului care ne protejează de excesul de aciditate cu ajutorul grăsimilor. Însă, cu cât aciditatea este mai mare şi depozitată neuniform în corp, cu atât îi este mai greu corpului să facă faţă tuturor proceselor şi să ne protejeze, iar procesul de îmbătrânire este grăbit în acest context”, afirmă Dana Ţupa, fondatorul PURNA Yoga Academy.
 
Doar cei graşi au aciditate crescută în corp?
 
Răspunsul este categoric NU. şi cei slabi, chiar foarte slabi, pot avea exces de aciditate la rândul lor. “Această aciditate generală permite dezvoltarea fungilor şi a microorganismelor care se dezvoltă foarte rapid şi ne consumă nutrienţii. Observă majoritatea oamenilor supraponderali şi vei vedea tendinţa lor de a mânca lucruri super procesate, nesănătoase, fast food, cât de multe prăjeli, dulciuri sau făinoase. Unii oameni simt nevoia să mănânce exact acest gen de alimente… acide, tocmai pentru că microorganismele din corp se hrănesc cu nutrienţii din hrană astfel că ajungi să nu simţi saţietate după ce ai mâncat ceva sănătos şi uşor”, a reliefat profesorul de yoga.
 
Dieta alcalină ne ajută să recâştigăm lupta din corpul nostru
 
Specialistul ne recomandă să încercăm dieta alcalină, chiar şi pe scurte perioade de timp, sau măcar câteva zile din lună, astfel încât lupta din corpul nostru să fie câştigată:  
Sunt recomandate cât de multe salate și verdețuri, spirulină și chlorella, lămâie în apă de băut, avocado, brocolli, semințe diverse muiate în apa de seară și consumate dimineață, sucuri de iarbă de grâu, orz, castraveți etc.
Medicul recomandă utilizarea MSM (Methyl Sulphonyl Methane). A nu se confunda cu MSG (monoglutamatul de sodiu, care este pus în aproape tot ceea ce mâncăm sau bem, sau pe care îl punem în mâncare sub formă de concentrate care „să dea gust”, făcând să ne „exlodeze” papilele gustative și distrugând treptat creierul).
MSM-ul se află în concentrație mare în tot ce este verde și are capacitate de alcalinizare imensă. Se adaugă în ceea ce bem (gustul nu este foarte plăcut și de aceea se amestecă cu sucuri naturale, în general).
Este recomandată folosirea numai a uleiului presat la rece, introducerea  uleiului de in în dietă, întrucât conține Omega 3, consumarea  Krill Oil.
Consumul de Omega 3 și 6 în raport de 2:1 și în același timp se vor elimina uleiurile rafinate și grăsimile animale, zahărul, lactatele și fainoasele, vom  observa că începem să slăbim. Corpul va elimina treptat grăsimea acidă din țesuturi, fără a face mari eforturi. Și nici nu  mai apare senzaţia de  foame, pentru că fungii și microorganismele nu vor mai cere de mâncare, conchide profesorul internaţional de yoga, Dana Ţupa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here