Medicii din domeniul pediatriei urologice s-au întâlnit, joi, la București, într-un grup de lucru pentru a discuta perspectivele de dezvoltare ale acestei specialități medicale.

”Succesul Conferintei  Nationale de Nefrologie si Urologie Pediatrica 2016 si infiintarea rezidentiatului de Nefrologie Pediatrica justifica demersul nostru pentru constituirea unui grup de lucru care sa cuprinda medicii ce ingrijesc copiii cu boli renourinare”, a declarat prof.dr.Mihaela Balgradean.

Ședințele Grupului de lucru se vor desfășura de două ori pe an. Se vor discuta: probleme organizatorice, elaborarea unor protocoale / ghiduri, proiecte de cercetare (studii multicentrice).

Obiectivele Societății Române de Nefrologie și Urologie Padiatrică pe termen scurt vizează elaborarea de protocoale terapeutice, dar și realizarea Registrului Național de Boli Renouriuare.

Bolile rinichilor apar la copii din cauza dezvoltării incorecte a acestui organ (malformaţiilor), a moştenirii genetice (boli ereditare) sau a infecţiilor şi patologiilor care le afectează buna funcţionare.

Sursa foto: Jurnalul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here