Prof. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății s-a întâlnit marţi cu părinții copiilor afectați de deficiența de imunoglobulină și cu reprezentații asociațiilor de pacienți.
Lipsa imunoglobulinei de pe piața românească se datorează problemelor de producție înregistrate de firmele producătoare.
“Este o situație care se regăsește în spațiul european, motiv pentru care voi discuta subiectul la Consiliul miniștrilor care se va organiza la începutul lunii decembrie la Bruxelles. Exportul paralel și înștiințările din ce în ce mai dese ale companiilor privind problemele de producție se transformă într-o situație de sănătate publică nu numai în România”, a declarat ministrul sănătăţii după întâlnire.
Miercuri, ministrul Florian Bodog a solicitat de urgență o întâlnire cu firmele producătoare de imunoglobulină pentru a identifica soluțiile de aprovizionare și a verifica dacă aceste companii au respectat prevederile legale privind procedurile de aprovizionare. 
La întâlnire oficialul a invitat și reprezentanții pacienților.
În plus, ministrul Sănătății va vorbi în cursul aceleiaşi zile cu omologul bulgar pentru a verifica situația stocurilor de imunoglobulină din această țară, România și Bulgaria având Acord de colaborare pentru achiziția comună de medicamente.
Între timp, Ministerul Sănătății continua demersurile demarate prin Compania Națională “Unifarm” de aprovizionare prin procedura de nevoi speciale 
 Compania “Unifarm” a informat Ministerul Sănătății că a achiziționat  6 000 de fiole de imunoglobulină pentru care așteaptă certificatul de calitate pentru a putea fi utilizate, conform procedurilor europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here