Doctorul Sergio Canavero a afirmat în 2015 că e posibil să realizezi un transplant de cap și pacientul să trăiască. Primele informații erau că va realiza operația pe un voluntar numit Valery Spiridonov, în decembrie 2017. Operația ar fi trebuit să implice un personal de 150 de medici, tehnicieni și asistente, ajungând la costuri imense de aproximativ 20 de milioane de dolari.

Primul pacient ar fi un chinez și operația e amânată pentru începutul anului 2018, scrie playtech.ro.

Schimbarea vine după ce Spiridonov a refuzat să mai treacă prin așa ceva pe motiv că doctorul nu-i poate promite că va merge din nou. Sau că va trăi, ceea ce e de înțeles. Noul pacient ar fi venit și datorită colaborării lui Canavero cu dr. Xiaoping Ren de la Universitatea Harbin Medical, din China. În trecut, au reușit să efectueze cu succes un transplant de cap pe o maimuță.

Chiar la mijlocul acestui an, Canavero a reușit să facă și un transplant de cap pe șoareci, conform Newsweek. A fost un exercițiu, după cum a spus acesta, pentru a-și demonstra ideea și că e fezabil. Echipa medicală a fost condusă de Xiaoping Ren și a reușit să „experimenteze“ pe 15 cobai a căror coloană vertebrală era distrusă. Nouă dintre ei au fost tratați prin transplant de cap, iar restul au fost ținuți de control.

Procedura pe oameni implică înghețarea capului și corpului și secționarea coloanei vertebrale cu ajutorul unei nano-lame din diamant de o foarte bună precizie și care ar costa în jur de 200.000 de dolari. Cea mai mare provocare a procedurii este replicarea miilor de conexiuni neuronale ale măduvei spinării, în timp ce capul este atașat de corpul donatorului. Acești neuroni sunt strânși împreună ca un pumn de spaghete, lucru care complică foarte mult operația.Citește tot articolul AICI

1 COMENTARIU

  1. idea a fost pusa in circulatie de scriitorul rus Alex. Belaev, care in 1925 a scris „Capul Profesorului Dowel”, si -cred- ca pentru lucrarile sale(inclusiv celebrul „Omul Amfibie”) a luat si un Nobel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here